Kærgården Islænder

Alt om islænder heste, opstaldning og stutteri mv.

Tips og tricks

3 gode råd når du skal købe din første hest

Skal du snart i gang med at købe din første hest, og vil du gerne være sikker på, at du får en rigtig god hest for dine penge, har vi her samlet et par gode råd til dig, som du kan tage med dig ud i verden, når du skal finde lige netop den hest, der skal være din nye.

Husk også at finde årets julestjerne på nettet, hvis du ikke allerede har gjort det.

Tag en erfaren person med dig

For det første kan det være en rigtig god idé at tage en erfaren person med dig, når du skal købe en hest. På den måde kan du være sikker på, at du har en med dig, som ved, hvad du skal kigge efter, og som måske har prøvet at stå i den situation mange gange før. Det kan være en fra din familie, en god ven eller en fra din rideskole, som måske har prøvet at være med til at købe en hest mange gange før, og som på den måde kan være der for at hjælpe dig.

Bed sælgeren om at ride på hesten

Så kan det også være en rigtig god idé at spørge sælgeren, om vedkommende ikke vil ride på hesten, mens du er der. Er sælgeren ikke meget for at gøre det, kan det antyde, at der ligger et problem under, som du ikke kender til, og som sælgeren måske ikke har nævnt for dig. Og hvis du efterfølgende selv skal ride på hesten, er det en rigtig god idé ikke at tage nogle chancer, og dermed være godt udstyret med sikkerhedsudstyr, hvis der nu skulle ske noget. Du ved jo reelt ikke, hvad det er for en hest, du sætter dig op på.

Skriv en liste med spørgsmål ned

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en god idé for dig at skrive en liste med spørgsmål ned, inden du skal ud at se den pågældende hest. På den måde er du sikker på, at du får stillet alle de spørgsmål, du gerne vil stille, og du risikerer ikke, at du glemmer et eller flere vigtige spørgsmål, mens du er ude ved hesten. Så kan du gå spørgsmålene igennem et efter et og på den måde være sikker på, at du får svar på alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.